Kрсна слава Свети три Архиери 2017

Во просториите на здружението свечено ја одбележавме крсната слава ,,Свети Три Архиери,,и роденденот на здружението--основано е на 12.02.2005 година,После литургијата во градската црква и сечењето на славскиот колач на кои присуствуваа членови на здружението и гостите од 
Македонија,прославата продолжи во просториите на здружението,Ни беше посебна чест што на овој убав ден со нас беа Биљана Костова како представник на Агенцијата за иселеништво од Скопје,Небојша Захариевски како представник на Младинската алијанса со од Тетово и Горан Видачек како представник на Хрватско македонско друштво од Тетово, кои со свои представници беа наши гости.Една перекрасна атмосвера со драгите гости ,со нашите членови која траеше до касните вечерни часови.

Eве дел од атмосверата.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_VbgPQMk1gs


Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player