ПРОСЛАВА НА СЛАВАТА СВ. ТРИ ЈЕРАХА

SVETA TRI JERAHA - VASILIJE VELIKI - GRСекој хтистианин и христијанска фамилија во текот на годината   има ден  кој го обележува по традицијата и обичајте , така и нашето Здружение ,,Гоце Делчев,,  по традиција и ова година по шести пат ја обележа крсната слава  Св.Три Јераха  на 12.02.2012.год.. Секоја година поубава и подобро организирана прослава и секогаш со старите и новите членови и со старите и новите пријатели кои ги стекнавме  и со надеж  за подобра  иднина.

Према традицијата и одлуката на УО на  Здружението ,,Гоце Делчев,,  доверба за кума за 2012 .год. и ја ја повери на Соња Величковић- магистар на педагогија / наскоро доктор на педагогија/ живее во Бујановац со супругот Драган  синовите Бобан иМики.

По однапред договорениот протокол прославата започна со сечење на славскиот колач во 11.00 часот во градската црква Св.Троица  во Врање каде покрај кумата и нејзиното семејство во голем број  присуствува  и членови на здружението предводени од  Управниот  одбор.

Прославата продолжи во Регионалната  канцеларија  со домајќињски прием на гостите  од председателот на Здружението Др.Благоја Цивкароски и  УО на Здружението.

Сите гости беа пречекани со послужување на жито ,прекрасна славска  трпеза , во придружба на две девојчиња  облечени со македонски носии ги служеа  присутните гости .

Присуството на локалната самоуптрава  предводена од Председателот на локалната самоуправа  на собранието на Град Врање  Слободан Стоиљковић и заменикот на градоначалникот на Град Врање Игор Андонов,како и бригадниот генерал Милосав Симовић  е едно уважување на сите чекори кои ги чиниме  за подобра соработка , толеранција  и уважување.

Добро одбраните песни беја дел  за опуштање , за договори за идни заеднички настапувања со цел на промоција на македонската култура,традици и обичаии.

 

Fotografija0668
Fotografija0672
Fotografija0675
Fotografija0677
Fotografija0679
Fotografija0684
Fotografija0689
Fotografija0691
Fotografija0697
Fotografija0698
Fotografija0700
Fotografija0704
Fotografija0709
Fotografija0711
simovic
sonja
SVETA TRI JERAHA - VASILIJE VELIKI - GR
tbage i adv.
01/18 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player