РАБОТНА ПОСЕТА НА ПРЕСТАВНИЦИ ОД ГРАД ПРИЛЕП

На 04.02.2012.год. во Регионалната канцеларија    на  Здружението Гоце Делчев  , делегација  од град Прилеп која престојуваше во Краљево во дводневна посета  на Здружението  Кирил Пејќиновић ,   оствари средба  и со нашето здружение.

На ова средба од град Прилеп присуствуваја :Илија Димоски шаторот – првиот градоначакник на Прилеп по самостојноста на Р.Македонија/ – советник на градоначалникот на град Прилеп, Петар Петрески директор на градската библиотека ,,Борис Талевски,  Наде Kаpaџоска советник при градската библиотека- Владимир Караџовски  преставник од Институтот Словенска култура,  Трајче Иваноски –глумец и Игор Трпчевски режисер и глумец .

Најпрвин председателот на УО Др.Благоја  Цивкароски  гостите ги запозна со активностите  на Здружението и потреба за соработка со татковината.

На ова средба беше потпишана ПОВЕЛБА  за пријетелство и  соработка  во областа на културата,културното наслество,историјата , традицијата и  обичајте .

И ова средба беше емотивна кога настапи Трајче  Иваноски со монодрамата, и ако  просторот не беше адекватен но Трајче настапи професионално го спомна Зафир  кумот на Благоја  нашиот председател  и така се поред не потсети на основното образование  пошто  како деца излеговме  како печалбари од татковината, но  тоа ни дава мото  за подобро промовирање  на татковината и на спојот со двата православни народи.

Договорени се   нови средби и активности кој ќе бидат реализирани во текот на 2012.год.

 

Fotografija0646
Fotografija0647
Fotografija0650
Fotografija0651
Fotografija0652
Fotografija0653
Fotografija0657
Fotografija0658
1/8 
start stop bwd fwd

Преведи на:

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Македонски радија


Вие сте овде

Get Adobe Flash player